Ciorba de salata verde cu afumatura, smantana si boia- reteta ardeleneasca

Ce poate fi mai bun decat o ciorba de salata verde cu afumatiura, smantana, boia si galbenusuri? Reteta ardeleneasca pe care v-o propun eu, este un adevarat deliciu si am invatat s-o fac de la bunica din partea mamei. Va invit si pe voi s-o incercati!

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de salata verde cu afumatura, smantana si boia- reteta ardeleneasca

Ingrediente

  • 1 kg salata verde creata
  • 1 ceapa
  • slanina prajita
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 1 lg ulei
  • 1 lgt boia dulce
  • otet dupa gust
  • sare
  • 4 l apa

Mod de preparare

Reteta de ciorba de salata verde este prima pe care o fac primavara, cand apar primele verdeturi. Este atat de simpla, usor de facut si gustoasa, incat nu ne mai saturam de ea.

Salata se spala bine si se pune in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute. Se scurge bine, se taie mai marunt si se pune intr-o oala cu 4 litri de apa sa fiarba, impreuna cu ceapa curatata si crestata in patru. Se adauga si sare sa fiarba impreuna.

Slanina se taie felii, se cresteaza si se prajeste putin intr-o tigaie. Usturoiul se curata si se piseaza.

Cand este aproape gata salata, se pune si slanina pentru a-i da putin gust de afumatura. La final, se adauga usturoiul, se scoate ceapa apoi se ia oala de pe foc.

Intr-un bol, se amesteca galbenusurile cu smantana. Cand s-a mai racorit putin ciorba, se pun vreo doua polonice din ciorba peste smantana, se tempereaza, apoi se toarna in oala, amestecand continuu pana se omogenizeaza. Se potriveste de sare si otet dupa gust.

Intr-o craticioara, se pune uleiul la incins, se adauga boiaua, se amesteca repede si se stinge cu putina ciorba. Se toarna in oala pentru a-i da ciorbei putina culoare.

Daca n-ati incercat niciodata reteta de ciorba de salata verde cu afumatura, este momentul s-o faceti, o sa vedeti cat este de gustoasa.

Si ciorba de stevie sau ciorba de verdeturi sunt foarte gustoase. Iar ciorba de spanac este un adevarat deliciu. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise