Aceasta este una dintre ciorbele mele preferate pe care o pregatea bunica mea, iar acum a devenit si preferata sotului meu, deci a casei. :D
Mai intai de toate spalam legumele. Ceapa verde o tacam rondele, salata o taiem grosier, mararul il tocam marunt.
Intr-o oala(in care vom prepara ciorba) punem faina si ulei, turnam peste acest rantas ceapa si mararul, usturoiul ras pe razatoarea mica,boiaua si il stingem cu lapte, amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Peste lapte turnam apa, amestecam si turnam si laptele acru/batut.
Dam la fiert.
Cand incepe sa fiarba adaugam salata. Avem grija sa fiarba incet, deoarce se poate branzi la foc tare. Mai lasam 5-10 minute sa fiarba dupa care vom pune smantana amestecata separat cu 1-2 polonice din ciorba.
Cele 2 oua le vom bate si le vom turna in ciorba.
Luam oala de pe foc,punem sare dupa gust si daca nu e destul de acra mai adaugam fie otet, fie zeama de lamaie.
Este o ciorba usoara si delicioasa!
Pofta buna!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii