Ciorba de rosii cu taitei de casa. Cea mai simpla si delicioasa reteta

Ciorba de rosii cu taitei de casa. Cea mai simpla si delicioasa reteta, foarte usor de preparat. Perfecta pentru orice masa, usoara si foarte gustoasa.

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de rosii cu taitei de casa. Cea mai simpla si delicioasa reteta

Ingrediente

  • 2,5 kg rosii bine coapte
  • 2 l apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3-4 linguri de ulei
  • taitei de casa
  • leustean proaspat
  • 1 crenguta de cimbru
  • sare

Mod de preparare

Reteta de ciorba de rosii am invatat s-o fac de la soacra mea. Este extrem de simpla, gustoasa si necesita doar cateva ingrediente banale.

Se spala rosiile, se taie in 4 si se pun la fiert in 2 l de apa.

Intre timp se face taitelul de casa din 100 g faina, un ou si putina sare.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se calesc ceapa toacata si morcovul dat pe razatoarea mare.

Dupa ce au fiert rosiile, se pun intr-o sita si se paseaza pana cand raman doar cojile si semintele.

Zeama rezultata se pune in oala, se adauga ceapa si morcovul calite si se sareaza dupa gust. Se lasa la fiert in jur de 10 minute, apoi se pune si taitelul. Dupa ce a fiert si taitelul, se stinge focul si se adauga leusteanul tocat si crenguta de cimbru.

Ciorba de rosii este gata. Este o minunatie alaturi de ardei iute.

Nu pot decat sa v-o recomand din suflet, reteta de ciorba de rosii chiar este un adevarat deliciu.

Incearca si reteta de supa de rosii cu galuste pufoase de gris, supa de rosii cu orez sau supa mexicana de rosii. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise