Se toaca marunt ceapa. Se taie bucati telina si radacina de patrunjel, se dau prin razatoare cei 2 morcovi. Se pun toate legumele la prajit intr-o cratita in care am pus 2 linguri de ulei. Se amesteca bine, apoi se adauga una-doua linguri de apa. Dupa 5 min. se pun si bucatile de pui la prajit. Se mai lasa la prajit cca 10 min, se adauga boiaua, se amesteca bine, apoi se adauga 3-4 l de apa rece. Se adauga legatura de patrunjel verde pentru gust, din care se pastreaza frunzele si se toaca.
Dupa cca 20 min. de la clocot, se ia putina supa deoparte, iar intr-un bol se freaca bine galbenusul de ou, cu putina sare si 5 linguri de smantana. Se adauga supa de pui peste smantana si apoi se pune in ciorba.Se potriveste de sare, piper si se drege cu putin otet(daca se poate de mere, e foarte sanatos). Se adauga frunjele de patrunhel tocate, se da un clocot apoi se stinge focul si se acopera cu un capac, pentru ca toate aromele sa se imbine, si sa creeze acea consistenta necesara unei ciorbe.
Va doresc pofta buna la o ciorba de pui ardeleneasca.
Aceasta reteta o am de la bunica mea, care vara nu punea smantana cu ou decat la servire, pentru ca ciorba sa nu se strice de la caldura, si adauga si frunze de telina printre frunzele de patrunjel-pentru o aroma deosebita!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii