Ingrediente
4 fire de praz, 1 ceapă galbenă, 2 morcovi, 1 ardei gras roșu, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 rădăcină de păstârnac, 1 lingură orez, 2 cartofi, 300 g roșii pasate, Sare, după gust, 2,5 l apă, 500 ml zeamă de varză, 1 ou, 40 ml ulei,, mărar și pătrunjel proaspete, după gust, Leuștean uscat, după gust
Dificultate: Medie | Timp: 1h
1 vot
Mod de preparare
Se călesc legumele într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în puțin ulei, apoi se completează cu apă și se lasă la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă și o lingură de orez.
Când legumele sunt fierte, se adaugă roșiile pasate, se acrește cu zeama de varză, după gust, apoi se mai lasă să fiarbă puțin. Într-un castron, se bate un ou bine și se subțiază cu ciorbă, apoi se adaugă în ciorbă.
Se ia focul și se presară verdețuri, după gust.
Timp pregătire: 15 min
Timp gătire: 45 min
Porții: 8
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/ciorba-de-primavara-cu-zarzavat.html
Liliana , 17 mai 2020
Foarte buna !
Liana , 14 mai 2020
Wauu, ce bunatate !!!
Mioara , 14 mai 2020
Este o ciorba foarte buna si plina de vitamine,imi place tare mult.
LELIA , 14 mai 2020
Foarte buna si gustoasa, aceasta minunata ciorbita.