Mi-a placut ciorba de perisoare pe care am mancat-o la restaurantul Daf Junior. Era limpede ca o supa, dar cu un gust nemaipomenit de ciorba. Nu stiu care este reteta lor, am incercat sa o reproduc acasa si ne-a placut foarte mult.
Puneti la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare legumele curatate si lasate intregi (pastrati o ceapa), eventual si oasele. Cand clocoteste luati spuma, adaugati tijele de la leustean si lasati sa fiarba la foc mic 30 minute. Scoateti legumele si oasele din zeama si adaugati o lingura cu varf de orez.
Separat puneti borsul la clocotit. Amestecati carnea tocata cu 2 linguri de orez, 1 ou + 1 albus, ceapa tocata fin, 1 lingurita baza pentru mancaruri si piper. Omogenizati compozitia si formati cu mana uda perisoare nu prea mari pe care le puneti la fiert in ciorba, la foc foarte mic, fara sa clocoteasca. Adaugati 1 lingurita baza pentru mancaruri si borsul clocotit si mai lasati 30 minute la foc foarte mic. In timp ce fierb perisoarele, pregatiti dressingul din smantana si galbenusul ramas, direct in supiera.
Legumele fierte ramase le puteti folosi la salate, sosuri, etc. Dregeti gustul de sare si piper, amestecati ciorba cu dressingul, adaugati perisoare si cateva frunze de leustean pentru decor. Cine doreste poate servi cu ardei iuti, eventual acrita cu otet sau zeama de lamaie. Pofta buna.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii