Se pune la fiert zeama de varza.
Se pune la fiert zeama de varză cu apa și cu ceapa, (nu se pune sare, numai la sfârșit se potrivește cu sare). În acest timp, pregătim perișoarele, la carnea tocată adaugăm oul, grișul sare, piper , framântam bine și formăm biluțe (perișoare ) de mărimea unei nuci sau după dorință- mai mici sau mai mari – lăsăm să fiarbă apa în clocote și adăugăm perișoarele, acoperit, la foc mic, fierbem 30-40 minute, scoatem ceapa. Morcovul se spală, se curăță și se dă pe răzatoarea mică, se călește 1-2 linguri de ulei cu un strop de sare făra să se terciuiască, se adaugă la ciorbă când perișoarele sunt fierte. Trecem la pasul următor –se face un rântaș așa zis “ blond “, din 2 linguri de ulei cu 2 linguri de făină , se diluează cu bulionul, când se îngroașă, se diluază cu 2 polonice de ciorbă și se adaugă la restul de ciorbă din oală, se lasa 2-3 minute să fiarbă în clocote mici, apoi se oprește focul si se potrivește cu sare după gust, după ce s-a mai răcorit puțin, adaugăm hreanul sau numai când servim.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii