Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Se pune la fiert zeama de varza.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Ingrediente

  • 0,5 l zeamă de varză murată
  • 1,5 l apă
  • 0,5 l bulion de rosii
  • 1 ceapa
  • 1/2 kg carne tocată de porc
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină mică de hrean sau 1-2 linguri de pastă de hrean iute
  • 1 ou mic
  • 2-3 linguri de griș
  • 2 linguri făină
  • 3-4 linguri de ulei
  • Sare
  • piper după gust

Mod de preparare

Se pune la fiert zeama de varză cu apa și cu ceapa, (nu se pune sare, numai la sfârșit se potrivește cu sare). În acest timp, pregătim perișoarele, la carnea tocată adaugăm oul, grișul sare, piper , framântam bine și formăm biluțe (perișoare ) de mărimea unei nuci sau după dorință- mai mici sau mai mari – lăsăm să fiarbă apa în clocote și adăugăm perișoarele, acoperit, la foc mic, fierbem 30-40 minute, scoatem ceapa. Morcovul se spală, se curăță și se dă pe răzatoarea mică, se călește 1-2 linguri de ulei cu un strop de sare făra să se terciuiască, se adaugă la ciorbă când perișoarele sunt fierte. Trecem la pasul următor –se face un rântaș așa zis “ blond “, din 2 linguri de ulei cu 2 linguri de făină , se diluează cu bulionul, când se îngroașă, se diluază cu 2 polonice de ciorbă și se adaugă la restul de ciorbă din oală, se lasa 2-3 minute să fiarbă în clocote mici, apoi se oprește focul si se potrivește cu sare după gust, după ce s-a mai răcorit puțin, adaugăm hreanul sau numai când servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise