Ciorba de perisoare cu tarhon

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ingrediente

  • 400 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • sare, piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 50 gr orez
  • 200 gr smantana
  • tarhon maruntit in otet
  • sare, piper

Mod de preparare

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam carnea tocata cu sare, piper, boia de ardei, apoi adaugam ceapa curatata si data pe razatoare si usturoiul pisat. Spre final adaugam oul batut. Dam forma perisoarelor si le punem la fiert in apa clocotita. Dupa ce a dat in clocot se ia spuma ori de cate ori este nevoie ca sa avem o ciorbica limpede. Intre timp, curatam legumele, le spalam si taiem marunt, apoi adaugam la ciorba. Condimentam cu putin sare si piper si lasam sa fiarba. Cand au fiert toate legumele si perisoarele, adaugam orezul spalat in mai multe ape, tarhonul maruntit si 1-2 linguri de otet aromatizat in care a stat tarhonul (dupa gust) si lasam sa mai dea in clocot pana ce a fiert orezul. Orezul se poate fierbe separat in apa cu sare, apoi sa adaugati la ciorba. Se trage deoparte se lasa putin la racit apoi adaugam smantana.

Este delicioasa! Pofta mare!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise