Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati din cand in cand. Cand a dat in clocot, puneti o lingura de sare si piper dupa gust.
Faceti perisoarele astfel: amestecati carnea tocata, oul si albusurile, jumatate legatura patrunjel tocat, o lingurita de marar, 3 linguri de orez, grisul, o lingurita cu varf de sare si piper dupa gust. Amestecati foarte bine ingredientele, apoi faceti perisoarele de dimensiuni medii, sau cum va place; umeziti-va mainile sa mearga treaba mai usor.
Cand legumele sunt aproape fierte, adica dupa 30-45 minute, puneti cele 3 linguri de orez ramase si perisoarele, usor sa nu se sfarame. Dati focul mic si lasati sa fiarba pentru 40-60 minute, pana sunt fierte si va place gustul lor.
In timp ce acestea fierb, cam dupa 30 de minute, adaugati borsul, rosiile din cutie, lingura de marar ramasa, patrunjelul tocat, leusteanul (eu am pus uscat pentru ca nu am avut altceva, cam o lingurita), potriviti gustul cu sare si piper sau delikat. Mai lasati sa fiarba pana sunt gata perisoarele (la mine au fiert cam greu, orezul se incapatana sa stea tepan dar am biruit cu 20 de minute in plus).
Stingeti focul si mai puneti patrunjel daca mai doriti, deasupra, apoi puneti capacul.
Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul Eileen cuisine.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii