Se toaca legumele , se pun la fiert in oala cu cei 5l de apa.Dupa preferinta se pot trage in tigaie intr-un pic de ulei legumele.Eu aleg mancarea mai dietetica.
Intr-un castron se pune carnea, oul,sare si piper dupa gust si 50g de orez. Se amesteca bine si se formeaza perisoarele.
sfat :
pentru a ne usura munca in formarea perisoarelor , umezim mainile din cand in cand cu apa rece;
farfuria in care punem perisoarele pregatite pentru a fi bagate in ciorba , de asemenea o udam bine pentru a nu se lipi perisoarele de farfurie si a le deserta usor in oala prin inclinarea farfuriei deasupra oalei in care facem ciorba.
Dupa 15-20 de minute ,timp in care au fiert legumele, putem pune si perisoarele si cele 50 de grame de orez ramas.Punem capacul peste oala, focul aragazului
spre mijlociu pentru a nu se destrama perisoarele la fiert.
Dupa alte 20 de minute putem pune sucul de rosi, borsul , potrivim dupa gust de sare si mai lasam 10 minute ciorba pe foc.
Oprim focul aragazului, lasam putin ciorba sa se aseze si o putem servi cu verdeata proaspat tocata deasupra .
Dupa gust se poate servi cu smantana si nelipsitul ardei iute.
Pofta buna
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii