Se toaca legumele , se pun la fiert in oala cu cei 5l de apa.Dupa preferinta se pot trage in tigaie intr-un pic de ulei legumele.Eu aleg mancarea mai dietetica.
Intr-un castron se pune carnea, oul,sare si piper dupa gust si 50g de orez. Se amesteca bine si se formeaza perisoarele.
sfat :
pentru a ne usura munca in formarea perisoarelor , umezim mainile din cand in cand cu apa rece;
farfuria in care punem perisoarele pregatite pentru a fi bagate in ciorba , de asemenea o udam bine pentru a nu se lipi perisoarele de farfurie si a le deserta usor in oala prin inclinarea farfuriei deasupra oalei in care facem ciorba.
Dupa 15-20 de minute ,timp in care au fiert legumele, putem pune si perisoarele si cele 50 de grame de orez ramas.Punem capacul peste oala, focul aragazului
spre mijlociu pentru a nu se destrama perisoarele la fiert.
Dupa alte 20 de minute putem pune sucul de rosi, borsul , potrivim dupa gust de sare si mai lasam 10 minute ciorba pe foc.
Oprim focul aragazului, lasam putin ciorba sa se aseze si o putem servi cu verdeata proaspat tocata deasupra .
Dupa gust se poate servi cu smantana si nelipsitul ardei iute.
Pofta buna
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si deliciosReteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...
Mucenici moldovenestiDescopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii