Curatam pastaile la capete, le spalam iar apoi le taiem in doua, in trei, depinde cat sunt de mari (de preferabil sa fie mai mici pentru ca sunt mai proaspete).
Rosiile le decojim si le facem cubulete.
Ceapa o curatam si o tocam.
Morcovul il radem de coaja, apoi il taiem cubulete.
Curatam pastarnacul si il taiem ca pe morcov.
Ardeiul galben si kapia il curatam de seminte si il taiem patratele mici.
Intr-o oala punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa si rosiile si le lasam 2-3 minute la inabusit, apoi punem si morcovul tot 2-3 minute.
Punem cam 5-6 litri de apa si lasam pana da in clocot, apoi punem pastaile, pastarnacul, ardeiul galben si kapia.
Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.
Cand pastaile si celelalte legume sunt fierte suficient, dam gust ciobitei cu sare si piper.
Punem si borsul si lasam sa mai dea doar cateva clocote.
Inchidem aragazul, iar deasupra ciorbei punem patrunjel verde tocat.
Punem capacul inca 5 minute pentru a lua ciorba aroma de verdeata.
Se poate servi rece, calda, cu smantana, ardei iute !!!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii