Ciorbă de miel reţetă
Carnea de miel sau ied se curata f. bine , se spala si se pune la fiert in apa rece. Daca folositi si capatana (care este f. buna)se va avea in vedere sa se indeparteze maxilarul, sa se sparga cavitatea nazala, etc. si dupa aceea se pune la fiert.
Se indeparteaza spuma, se pune zarzavatul tocat f. marunt (ceapa)sau dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Dupa ce s-au fiert toate (carnea de miel sau ied fierbe usor)se pune sucul de rosii ,iar daca se folosesc rosii acestea se vor oparii in apa fiarta, se vor indeparta pielitele si se vor toca marunt. Se mai lasa sa fiarba rosiile apoi se potriveste de sare, se adauga borsul si fideaua.Daca se foloseste orez, acesta se spala si se pune la fier inainte de a adauga sucul de rosii.
La final, se drege ciorba cu ouale batute astfel:
-daca preferi zdrentele(de ou), ouale se pun doar batute
-daca nu preferi zdrentele ouale se vor desface in putina apa rece sau o lingura de otet avand grija sa nu iasa ciorba pre acra, deci se pune mai putin bors
Se orneaza cu leustean verde sau tarhon tocat fin si se acopera cu capacul cateva minute.
Cand se serveste se mai pune deasupra leusten verde tocat fin si va avea o aroma deosebita.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii