Ciorba de miel

Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciorba de miel

Ingrediente

  • -300 gr carne de miel (carne bucati care a ramas din transare, coaste)
  • -1 ceapa
  • -2-3 morcovi
  • -1 pastarnac
  • -1 patrunjel
  • -1/4 telina mare
  • -4 cartofi
  • -100 gr mazare
  • -1 ardei rosu
  • -2 rosii sau bullion (200 ml)
  • -2 linguri bors la plic sau 200 ml bors din cereale
  • -frunze de leusetean
  • -frunze de patrunjel
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri ulei
  • -2,5 litri apa fierbinte

Mod de preparare

Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete.

Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa , morcovii , patrunjelul,pastarnacul si telina . Le calim pana prind putina culoare ,se rumenesc .

Adaugam carnea taiata bucati mai mici sau mai mari , dupa cum doriti. Amestecam de cateva ori si turnam apa fierbinte . Va incepe foarte repede sa fiarba.

Lasam sa fiarba circa 20 minute,dupa care adaugam cartofii taiati cuburi si ardeiul .

In timp ce fierbe noi decojim rosiile (le tinem putin in apa fierbinte ca sa se decojeasca mai usor ) ,le taiem si pe ele cat mai marunt . Adaugam in ciorba mazarea (congelata am avut eu) si rosiile .

Lasam sa fiarba la foc mic pana cand sunt fierte legumele si carnea .

Cand sunt fierte adaugam borsul si gustam. Asezonam cu sare si piper dupa gust.Mai lasam sa mai clocoteasca de cateva ori.

Frunzele de leustean si patrunjel le tocam marunt si le adaugam in ciorba .

P.S Daca doriti carnea de miel se poate oparii inainte sa fie pusa in ciorba. Pentru asta puneti la fiert apa si cand apa fierbe punem carnea de miel. Oprim focul si lasam cateva minute. Se strecoara si se pune carnea direct in ciorba fierbinte.

Pofta buna !!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise