Ciorba de miel

Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ciorba de miel

Ingrediente

  • - 2 kg carne de miel cu os, tacam daca se poate
  • - 2 morcovi
  • - 1 radacina de pastarnac
  • - 1 radacina de patrunjel
  • - 1/2 bucata telina
  • - 1 mix de gogosari
  • - 1 ceapa
  • - 1 kg cartofi
  • - 200 ml.bors
  • - 4 oua
  • - 600 gr smantana
  • - 1 capatana de usturoi
  • - 1 legatura de patrunjel verde
  • - sare dupa gust.

Mod de preparare

Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde, se lasa sa fiarba doua trei clocote, apoi cu o lingura, se ia spuma de deasupra si se arunca. Se pun radacinoasele tocate marunt, ceapa tocata,mixul de gogosari, o lingura de sare rasa, cartofii curatati si taiati cubulete si se fierbe la foc potrivit pana cand sunt fierte toate. Carnea de miel fierbe foarte repede daca mielul este asa cam de vreo 10 kg. Este bine sa se fiarba si cartofii sa se sfarame un pic sa dea consistenta ciorbei. Se adauga bors, sare daca mai trebuie, se lasa sa clocoteasca pret de vreo cinci minute, apoi se opreste focul.

Intr-un vas se mixeaza ouale, se adauga smantana si usturoiul facut mujdei, se omogenizeaza, se ia cu polonicul ciorba din oala si se adauga putin cate putin peste compozitie, amestecand mereu sa nu se taie smantana, apoi se toarna in oala si se amesteca usor, se presara patrunjel verde tocat si se serveste alaturi de ardei iuti.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise