Ciorba de legume cu taitei din omleta. Reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Incearca reteta simpla, delicioasa si sanatoasa de ciorba de legume cu taitei din omleta. O combinație perfecta pentru o masa nutritiva și plina de savoare.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de legume cu taitei din omleta. Reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii
  • 2 cepe
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei rosu
  • o mana de fasole pastai
  • 300-400 g cartofi noi
  • o bucata de telina
  • o jumatate de pastarnac
  • o salata verde micuta
  • 300 g rosii cuburi in suc propriu
  • Pentru omleta
  • 3 oua
  • sare
  • 7-8 linguri de ulei
  • bors de casa sau zeama de lamaie pentru acrit
  • o legatura de leustean

Mod de preparare

Una dintre mancarurile mele preferate pregatite de mama este reteta de ciorba de legume cu taitei din omleta. Este cea mai buna ciorba pregatita cu legume proaspete, abia culese din gradina si taitei lati din omleta. O fac mereu cu drag, ne place tuturor si este deosebit de gustoasa si sanatoasa.

Incingem 5-6 linguri de ulei in oala in care vom face ciorba si calim legumele spalate si tocate, la foc mic, adaugand si un praf de sare.

Cand legumele s-au inmuiat, adaugam apa calda, sare dupa gust si fierbem la foc mic.

Intre timp preparam omleta. Batem bine ouale cu un praf de sare. Incalzim doua linguri de ulei intr-o tigaie si coacem doua omlete subtiri, ca si clatitele. Din ele facem taiteii, mai subtiri sau mai lati, dupa cum va place.

Cand legumele sunt gatite, adaugati salata tocata, rosiile, borsul cald si taiteii. Mai dati doua trei clocote, potriviti de sare daca mai este nevoie si stingeti focul. Apoi puneti leusteanul proaspat tocat si ciorba de legume cu taitei din omleta este gata.

La fel de gustoasa este si ciorba de stevie, ciorba de dovlecei sau ciorba de cartofi cu smantana. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise