Ciorba de legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de legume

Ingrediente

  • 2 Cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac mic
  • 1 ou
  • 4-5 linguri de bulion
  • 2 rosii medii
  • 2 cartofi
  • 2-3 linguri de ulei
  • patrunjel
  • apa

Mod de preparare

Se toaca marunt ceapa, ardeiul, telina si pastarnacul si se adauga peste uleiul incins. Se calesc 1-2 minute, iar apoi se sting cu o cana de apa (personal pun de la inceput in alta oala apa la incalzit pentru a nu intrerupe procesul de gatire cu apa rece).

Se lasa legumele la inabusit 5-10 minute, apoi se adauga cartofii taiati cuburi si rosiile si se completeaza cu apa. Se adauga sare si se lasa la fiert.

Cand toate legumele sunt fierte, se adauga bulionul (eu pun 4-5 linguri, dar depinde de gustul fiecaruia) si se mai lasa la fiert 5 minute. Apoi se condimenteaza dupa gust si daca va place ciorba mai acrisoara, se adauca 1-2 linguri de zeama de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise