Ciorba de iepure

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de iepure

Ingrediente

  • Avem nevoie de 1 kg de carne de iepure (eu am pus partea din fata a iepurelui
  • mai osoasa)
  • un morcov mare dat pe razatoare
  • o ceapa
  • o jumatate de telina
  • un sfert de praz
  • o jumatate de ardei rosu mare taiat cubulete
  • 2 rosii decojite
  • 4-5 cartofi taiati cubulete
  • o crenguta de cimbru
  • 300 ml smantana
  • sare
  • piper
  • o lingura ulei de masline
  • leustean maruntit.

Mod de preparare

Pregatim carnea de iepure , taiata in bucati potrivite ca marime, spalate bine si uscate cu un servet absorbant.

Separat curatam si pregatim legumele pe care le vom pune la fiert impreuna cu iepurele.

Intr-o lingura de ulei de masline calim pentru cateva minute bucatile de carne si legumele, apoi adaugam condimentele, 4 l de apa rece si o crenguta de cimbru si punem la fiert. Pentru aceasta operatiune au am folosit oala sub presiune si am lasat sa fiarba de cand am inchis supapa timp de 40 de minute. Dupa aceea am deschis oala si am adaugat cartofii taiati cubulete si rosiile decojite si am mai lasat sa fiarba normal, nu sub presiune timp de 15 minute. Telina fiarta bucati am facut-o cu robotul si am adaugat-o inapoi la fiert, da un plus de aroma si consistenta ciorbei. La sfarsit am adaugat 300 ml de smantana si am acrit-o cu putin Bors Magic si am adaugat dupa ce am inchis focul o mana de leusean maruntit. Este o ciorba deosebita pe care o recomand cu placere, va doresc pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise