Ciorba de gaina

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 gaina grasa,
  • 3 - 4 morcovi,
  • 2 legaturi de patrunjel,
  • 1 telina,
  • 1 ardei gras,
  • sare,
  • usturoi,
  • 2 linguri de faina,
  • crutoane (paine taiata cubulete si uscata in cuptor).

Mod de preparare

Se spala gaina, se portioneaza si se pune cu legumele intregi la fiert (tot in afara de usturoi). De obicei fac ciorba asta cand fac si supa. Dupa ce fierbe gaina (depinde cat este de batrana), se strecoara supa.

Separat se caleste usturoiul intr-un pic de ulei, se adauga faina, si apoi treptat putina supa. Se taie carnea si legumele fierte si se adauga in ciorba. Se completeaza cu supa astfel incat sa fie consistenta pe placul nostru si al familiei. Dupa ce da un clocot se acreste cu zeama de lamaie. Dupa ce se stinge focul, si se domoleste, se drege cu 2 oua, si se pune putin patrunjel verde.

Se serveste cu crutoane de paine.

In restul de supa, se pot fierbe taietei de casa si astfel avem doua feluri, intr-o zi ciorba, a doua zi supa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise