Slanina se taie cubulete si se caleste putin. Jumatate din ceapa, morcovul, patrunjelul, telina si ardeiul gras se maruntesc si se adauga peste slanina. Se adauga fasolea, apa si se pun la fiert. Separat se face rantasul - in ulei se calesc doua linguri de faina, se adauga cealalta jumatate de ceapa maruntita si se stinge cu bulion. Daca rantasul este prea gros, se adauga putina apa si se fierbe 15 minute. Cand legumele sint fierte, se adauga rantasul, rancezeala tocata bine, sare dupa gust si se mai fierbe 5 minute. Se trage ciorba de pe foc si se adauga patrinjelul tocat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii