Se spala fasolea boabe, se alege, si se lasa de seara pana a 2-a zi in apa rece.
A 2-a zi se schimba apa la fasole si se pune la fiert. Dupa ce da un clocot se schimba apa si se pune din nou la fiert.
Se curata si se taie zarzavaturile (ceapa se poate lasa intraga pentru a fi scoasa ulterior, iar morcovii si pastarnacul se taie rondele) si se adauga in ciorba care fierbe. Se adauga putina sare si cateva boabe de piper.
Cand fasolea este aproape fiarta se adauga ardeiul taiat cubulete si ardeiul iute taiat felii (sau intreg pentru a fi scos ulterior), apoi se face un rantas: se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie incinsa, se adauga boiaua iute, boiaua si faina se amesteca, se adauga putina zeama din ciorba, apoi se toarna rantasul in ciorba.
Spre final se taie cubulete rosiile, (se pot oparii in prealabil si indeparta pielita de pe ele) dafinul, cateii de usturoi pisati si tarhonul si se mai tine la fiert maxim 5 minute.
Se serveste fierbinte cu patrunjel tocat.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii