Ciorba de fasole galbena

Pentru ca este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales sa pregatesc o ciorba de fasole galbena, cu dovlecel.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Ciorba de fasole galbena

Ingrediente

  • 1 ceapă galbenă,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 1 linguriță sare,
  • 4 linguri ulei,
  • 2,5 l apă,
  • 500 g fasole galbenă,
  • 1 dovlecel,
  • 200 g roșii cubulețe la cutie,
  • Borș 500 ml sau după gust;
  • Pătrunjel, leuștean și mărar, după gust,
  • 1 ceapă roșie

Mod de preparare

Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel.

Se curăță și se spală legumele.

Într-o oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa, ardeiul gras verde și cel roșu, acestea tocate mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare și roșiile cubulețe, se umple cu apă și se lasă să fiarbă. Când clocotește, se adaugă păstăile de fasole rupte sau tăiate bucățele și dovlecelul tăiat cubulețe.

Când legumele sunt fierte, se acreste cu borș, după gust, eu pun de obicei cam 500 ml de borș la o oală de 3 l cu ciorbă.

Se ia focul și se adaugă verdețuri proaspete tocate mărunt.

Se servește cu ceapă roșie.

Timp de pregătire: aprox 10 min

Timp de gătire: aprox 35 de minute

Porții: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/ciorba-de-fasole-galbena.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise