Ciorba de ciuperci pleurotus 2

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Ciorba de ciuperci pleurotus 2

Ingrediente

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa, 4 ardei Kapia de culori diferite
  • 2 morcovi, 1 patrunjel sau pastarnac
  • 1-2 cartofi
  • 1 legatura leustean si patrunjel, 1 mana de spanac (optional)
  • 1 lamaie, 1 galbenus de ou
  • 250 ml bulion, 4-5 linguri ulei
  • 2 lingurite zahar, sare, piper
  • optional 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Spalati ciupercile si lasati-le stea in apa rece. Curatati si spalati legumele si zarzavaturile, apoi tocati ceapa solzisori si puneti-o la calit in ulei intr-o oala mai mare. Adaugati morcovii taiati felii subtiri, albitura cubulete mici, cartofii taiati in patru, ardeii grasi taiati marunt si spanacul taiat nu prea marunt.

Amestecati cu o lingura de lemn si lasati la calit cateva minute, apoi adaugati 4 litri de apa clocotita,bulionul, zaharul si sare dupa gust si lasati sa fiarba la foc mic 10 minute. Intre timp clatiti bine ciupercile, scurgeti apa si tocati-le fasii foarte subtiri ca la ciorba de burta. (vezi video)

Adaugati in ciorba ciupercile si lasati sa mai fiarba la foc mic cu capac inca 20 minute. Dregeti gustul de sare si piper. Puneti in supiera galbenusul si amestecati-l cu zeama de lamaie sau otet, dupa gust, incorporati apoi si un polonic de ciorba fierbinte pana se omogenizeaza. Adaugati restul de ciorba, piper macinat dupa gust, leustean si patrunjel tocat.

O mai puteti acri in farfurie si o puteti consuma cu ardei iuti proaspeti sau murati. Cine doreste, o poate consuma cu usturoi ras. Noi am mancat-o fara usturoi.

Este o ciorba fara carne, cu un gust special, aproape ca n-o poti deosebi de ciorba de burta. Difera de cealalta reteta de ciorba de pleurotus pentru ca nu are oase sau carne, nici smantana si o acrim cu zeama de lamaie sau otet si o putem drege cu un galbenus.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise