Ingrediente
1 kg burta, 1 os vita cu maduva, 1 genunchi de vitel, 4 morcovi, 2 partunjei, 1 telina, 1 ceapa, 2 capatini usturoi, 3 gogosari murati, 1 lamiie, sare, piper, otet, 5 oua, 500 ml smintina
Dificultate: Ridicata | Timp: 3h
31 voturi
Mod de preparare
Se pune apa doar cit sa acopere toata carnea. Cind toate sint fierte, burta si genunchiul se taie foarte subtiri. Separat se fierb morcovii, patrunjeii, telina si ceapa. Supa de zarzavat se adauga peste carne. Din legume se poate face o salata de boeuf.
Gogosarul murat se taie feliute, usturoiul se piseaza. Lamiia se stoarce. Toate acestea se adauga in supa. Se pune sare si piper dupa gust. Mai fierbeti inca o jumatate de ora. Daca nu este suficient de acra, adaugati otet dupa gust.
Din galbenusuri, o lingura faina si smintina faceti o dresatura. Trageti ciorba de pe foc si o dregeti.
Henriette Binder , 21 iulie 2014
jammmmmmmi!
Gyongyike Bevecz , 08 iulie 2013
La ciorba de burta nu se baga faina.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
Imi place tare mult ciorba de burta...
Beatrice Rotaru (Chef de cuisine) , 23 mai 2008
As vrea sa fac si eu, insa aici, nici urma de burta. Nu se prea gaseste. la mama am mancat in RO si asa de buna de numa. Nici urma de miros, nimic...