Ciorba de burta

Intr-o oala de 5L se pune burta la fiert in apa rece.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de burta

Ingrediente

  • 1,5 kg burta (curatata si prefiarta)
  • radacinoase : o bucata telina potrivita, pastarnac, patrunjel,morcov
  • 1 ceapa mare curatata
  • 1 ardei rosu(gras sau kapia)
  • 2 linguri cu faina alba de grau
  • 500 ml smantana( eu folosesc de 12% grasime)
  • 400 ml lapte batut
  • 2 galbenusuri
  • 1 capatana usturoi
  • 1 morcov crud (dat pe razatoare mica)
  • 2-3 linguri ulei
  • otet dupa gust, sare si piper

Mod de preparare

Intr-o oala de 5L se pune burta la fiert in apa rece. Cand se porneste la fiert, se adauga in oala legumele curatate si taiate in doua, ceapa( intreaga, curatata de coaja) si ardeiul. Se lasa sa fiarba la foc mic cam 45 minute,in functie de cat de bine este fiarta burta.

Pregatim sosul astfel: intr-un castron inalt vom dizolva cele 2 linguri de faina cu putina apa, ca la rantas , adaugam pe rand smantana, laptele batut , cele 2 galbenusuri si amestecam foarte bine pana la omogenizarea compozitiei.

Cand au fiert legumele si verificam si burta sa fie fiarta, se scot cu o paleta legumele din oala si adaugam sosul peste zeama cu burta care fierbe. Lasam sa fiarba la foc mic cam 10 min, amestecand din cand in cand .

Punem sare dupa gust. Oprim focul si lasam sa se odihneasca ciorba.

Intre timp morcovul ras se pune la calit cu uleiul( 2-3 linguri )si un strop de apa . Se lasa pe foc pana scade apa si morcovul s-a inmuiat , fara sa se prajeasca.

Turnam peste ciorba din oala acest morcov calit petru a da "fata" la ciorba .

Cand aproape s-a racit ciorba , adaugam in oala usturoiul pisat sau il putem pune intr-un tifon curat si il lasam sa stea in oala cu ciorba cam 15 min , dupa care il scoatem. Potrivim de otet ( cam 3-4 linguri) si piper.

Cine mai doreste isi pune separat smantana , otet dupa gust si chiar usturoi.

Se serveste cu ardei iuti si neaparat paine proaspata! :)

Pofta buna!

Acesta reteta extraordinara am facut-o de foarte multe ori la evenimente in familie si s-a mancat pana la ultimul strop,unii chiar au cerut si o a doua portie, este gustoasa, nu e grea la stomac , de multe ori am pus cantitate egala de smantana si lapte batut iar copiii au mancat-o fara "strambaturi".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise