Pentru inceput punem la fiert burta de vita taiata in bucati mai mari, impreuna cu foi de dafin si cu boabe de piper. Puneti suficienta apa pentru ca burta va fierbe in maxim 2 ore. Incercam burta cu furculita sa vedem daca este fiarta; scurgem de apa si o lasam sa se raceasca putin ca sa o putem taia. Dupa ce s-a racorit o taiem fideluta.
Intre timp, morcovul dat pe razatoare si ceapa se pun la calit in ulei. Dupa ce legumele s-au inmuiat adaugam 2 - 3 litri de apa si lasam sa fiarba.
Cand legumele sunt aproape fierte adaugam si burta in oala. Adaugam si usturoiul pisat. Unii prefera sa strecoare zeama si sa scoata legumele din ciorba. Dar daca taiem marunt atat ceapa cat si morcovul, prin calire si firebere se "topesc" si nu se mai simt.
Smantana o amestecam cu galbenusurile. Diluam amestecul cu un polonic de zeama pentru a-l aduce aproape de temperatura ciorbei. Stingem focul si adaugam smantana in oala. Mai adaugam o foaie de dafin, otet (in functie de cat de acra preferam sa fie ciorba), potrivim de sare si piper si asezonam cu putin patrunjel.
Servim ciorbita cu ardei iute, cu mujdei de usturoi si smantana pentru ca fiecare sa-si potriveasca dupa propriul gust.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii