Se pune apa rece la fiert, in care se pune osul de vita si carnea de manzat. Se ia spuma, si se continua fierberea cam 2 ore. Se adauga sare si boabe de piper. Cand carnea este fiarta, se adauga burta prefiarta si legumele: ceapa, morcovi, patrunjel, telina si un ardei iute taiat feliute, si se mai fierb impreuna cca 30-45 de min. Se strecoara supa. In supa strecurata se pune usturoiul pisat si se mai lasa la fiert cca 5 min. Supa se strecoara din nou. Legumele se pun deoparte, iar carnea de burta si cea de manzat se pune in supa strecurata. Se face intr-un bol un amestec din 2 linguri de faina, 2 galbenusuri, 2 linguri de mustar si 1 l de smantana - de preferat de casa, pentru ca cea cumparata poate sa se branzeasca. Amestecul rezultat se pune in supa si se lasa la fiert 1 min. Se verifica de sare. Intre timp, petru \"fata\" supei, se dau pe razatoarea mica 2 morcovi si se prajesc in putin ulei iar continutul rezultat(cu tot cu ulei) se pune in strecuratoare si se adauga supa cu polonicul de mai multe ori, amestecandu-se cu lingura in strecuratoare pentru ca supa sa primeasca acea culoare rosiatica deosebita a morcovilor. Se potriveste de gust cu otet(3-4 linguri-dupa preferinta). Se mai adauga un ardei iute taiat feliute pentru aspect, si ciorba este gata pentru servit, alaturi de ardeiul iute proaspat sau murat.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii