Ciorba de aripioare, cu spanac verde

Se pun la fiert in cca 3-4 l de apa cu un praf de sare, aripioarele curatate si spalate.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de aripioare, cu spanac verde

Ingrediente

  • cca 8 aripioare de pui
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata mica de telina
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 cartofi
  • baby spanac
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 ou
  • fidea
  • 1 ardei rosu
  • 4-5 linguri de cubulete de rosii in bulion
  • sare
  • suc de lamaie
  • pentru acrit

Mod de preparare

Se pun la fiert in cca 3-4 l de apa cu un praf de sare, aripioarele curatate si spalate, pana da in primele clocote cand spumam cu o spumiera toata spuma facuta, pana ramane supa clara.

Intre timp, curatam si spalam zarzavatul, ceapa se taie marunt, ardeiul, morcovul, telina, radacina de patrunjel, pastarnacul se taie cubulete mici. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete mici. Dupa ce am spumat bine supa, adaugam zarzavatul maruntit si cartofii. Se lasa sa fiarba bine, pana se inmoaie cartofii si aripioarele fierb bine, se adauga cubuletele de rosii in bulion, baby spanacul oparit inante, se potriveste de sare si lasam sa mai clocoteasca cca 10 minute. Adaugam fideaua, mai lasam 5 minute si oprim focul. Deasupra se presara verdeata tocata fin. Oul se bate bine, apoi adaugam supa fierbinte peste oul batut, putin cate putin, apoi varsam in oala, amestecand continuu. Ciorba se mananca acrita cu suc de lamaie adaugat in farfurie.

Daca aripioarele sunt de pasare de curte, se fierb inante de a adauga zarzavatul cca 30 minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise