Ciorba de aripioare, cu spanac verde

Se pun la fiert in cca 3-4 l de apa cu un praf de sare, aripioarele curatate si spalate.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de aripioare, cu spanac verde

Ingrediente

  • cca 8 aripioare de pui
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata mica de telina
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 cartofi
  • baby spanac
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 ou
  • fidea
  • 1 ardei rosu
  • 4-5 linguri de cubulete de rosii in bulion
  • sare
  • suc de lamaie
  • pentru acrit

Mod de preparare

Se pun la fiert in cca 3-4 l de apa cu un praf de sare, aripioarele curatate si spalate, pana da in primele clocote cand spumam cu o spumiera toata spuma facuta, pana ramane supa clara.

Intre timp, curatam si spalam zarzavatul, ceapa se taie marunt, ardeiul, morcovul, telina, radacina de patrunjel, pastarnacul se taie cubulete mici. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete mici. Dupa ce am spumat bine supa, adaugam zarzavatul maruntit si cartofii. Se lasa sa fiarba bine, pana se inmoaie cartofii si aripioarele fierb bine, se adauga cubuletele de rosii in bulion, baby spanacul oparit inante, se potriveste de sare si lasam sa mai clocoteasca cca 10 minute. Adaugam fideaua, mai lasam 5 minute si oprim focul. Deasupra se presara verdeata tocata fin. Oul se bate bine, apoi adaugam supa fierbinte peste oul batut, putin cate putin, apoi varsam in oala, amestecand continuu. Ciorba se mananca acrita cu suc de lamaie adaugat in farfurie.

Daca aripioarele sunt de pasare de curte, se fierb inante de a adauga zarzavatul cca 30 minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise