Aluat coltunasi: Pui faina intr-un bol, faci o gaura in mijloc si adaugi ouale batute.
Aluat coltunasi:
Pui faina intr-un bol, faci o gaura in mijloc si adaugi ouale batute. Inglobezi faina in ouale batute prin miscari circulare. Daca e cazul adaugi cele 3 linguri de apa, daca nu continuam sa framantam pana cand obtinem un aluat omogen. Lasi aluatul sa se odihneasca 30 minute timp in care te ocupi de umplutura.
Umplutura:
1. Tai ceapa cubulete, incingi o tigaie si pui uleiul impreuna cu ceapa cubulete. Adaugi putina sare si lasi tigaia pe foc pana cand ceapa devine translucida. Opresti focul si lasi ceapa sa se racoreasca.
2. Toci carnea fin si o pui intr-un bol impreuna cu condimentele, ardeiul cubulete si ceapa calita, si amesteci bine.
3. Formeaza bilute (ca pentru chiftelute) din umplutura si pune-le pe un platou.
Asamblare:
1. Imparti aluatul in 4 (ca sa fie mai usor de manevrat) si intinzi bine fiecare bucata de aluat. Daca ai o masina de facut paste nu ezita sa o folosesti (eu am intins aluatul pana pe la treapta 6). Daca nu ai asa ceva iti recomand cu draga inima sa iti achizitionezi, e o minune la casa omului.
2. Taie aluatul in bucati de 7-8 cm, sau in discuri cu diametrul de 8 cm.
3. Pune cate o biluta de umplutura in centrl discului/dreptunghiului de aluat si strange marginile lipindu-le cu grija. Pe masura ce ii faci, ii pui pe un platou.
4. Dai drumul coltunasilor in oala cu ciorba si ii lasi sa fiarba pana se ridica la suprafata. Aluatul care mi-a ramas l-am facut taietei carora le-am dat drumul in ciorba la cateva minute dupa coltunasi.
5. Adaugi borsul fierbinte si mai fierbi 5-10 minute, desi indicat ar fi sa pui borsul inainte de a fierbe cotunasii, pentru ca avand aluatul proaspat acestia risca sa se desfaca.
S-aveti pofta!
Nota: la umplutura puteti inlocui carnea de porc cu carne de pui sau de vita.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii