Ciorba bulgareasca de vara (de castraveti proaspeti)

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru o oala de aproximativ 7 litri:
  • 850-900 grame castraveti proaspeti
  • 5-6 cepe de marime medie
  • doi morcovi de marime medie
  • pastarnac(albitura), de marime medie ,daca este cu tot cu frunze, a nu se arunca tulpina, se toaca marunt, cu 10 minute inainte de final, se adauga
  • 3-4 cartofi, de marime medie
  • 3-4 rosii, de marime medie
  • 1-2 ciusti (ardei iute, functie de iuteala)
  • o legatura de leustean proaspat
  • o mana de fidea
  • 2 oua, si iaurt, , cine doreste, mai cu ... grasime
  • sare, si piper macinat dupa gust
  • 1 litru bors(+/-,se completeaza cu sare de lamaie, dupa gust)

Mod de preparare

Se taie, cartofii cubulete, ca la orice ciorba, morcovii, si albitura, asemeni. Ceapa, tocata marunt, si castravetii , felii de circa 4-5 milimetri grosime, fara capete, rosiile , cubulete, pe cit posibil.. ciusca, dupa ce s-a gustat, 1, poate doua, dar fara samburi (se curata in prealabil de samburi) Se pun la fiert , toate odata, cind cartoful,... intra furculita in el destul de usor, sunt aproape gata, atunci, se adauga: borsul, coditele de leustean, taiate in prealabil, fideaua, si tulpina de pastarnac..., dupa circa 10-15 minute, se adauga dupa gust, sarea si un pospai de piper.

Ouale se bat bine separat, cu iaurt, sau smantana, intr-o farfurie adanca, iar inainte de a se adauga, se pune un polonic de zeama din ciorba, peste ele, si se amesteca, dupa 2-3 minute, de la oprirea focului se adauga (oualele batute cu iaurt..)

Inainte de a se opri focul, cu citeva secunde, se adauga ultimul leustean, tocat marunt.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise