Ciorba ardeleneasca

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Ciorba ardeleneasca

Ingrediente

  • - un piept de pui dezosat
  • - 2 morcovi
  • - un păstârnac
  • - două cepe
  • - un ardei gras
  • - pătrunjel
  • - 100 ml ulei
  • - 2 ouă
  • - 200 ml de lapte
  • - 200 ml de smântână lichidă
  • - o lămâie
  • - condimente

Mod de preparare

- se taie carnea în bucăți mici, se toacă ceapa, ardeiul gras și morcovul.

- punem carnea să fiarbă în apă cu ulei și cu sare. După ce fierbe, luăm spuma.

- adăugăm ceapa, ardeiul gras și morcovul. Lăsăm pe foc până când se fierb legumele și adăugăm verdeața și ce condimente mai vrem

- separat, pregătim ingredientele pentru sosul de smântână. Batem două gălbenușuri de ou și diluăm cu laptele, iar apoi adăugăm smântâna lichidă și zeama de la jumătate de lămâie.

- când ciorba s-a făcut, oprim focul. Lăsăm trei minute, iar apoi luăm un polonic de zeamă și adăugăm treptat în sosul de smântână. Repetăm procedeul cu încă 2-3 polonice. Amestecăm bine și turnăm amestecul în oală.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise