Eu cumpăr de obicei două ciolanele gata afumate. Le gătesc în vasul dacic, de lut!
Pun vasul dacic la înmuiat circa 30 de minute. El se va hidrata, în acest timp. Este foarte important, pentru că aburii vor găti preparatul!
Fac um mix de legume, tăiate mai mari, din cartofi, țelină, morcov, sfeclă roșie, conopidă...
Condimentez cu mentă, cimbru, busuioc uscat.
Adaug un pic de apă și puțin ulei. Pun totul la cuptor, cu capac!
Verific din când în când. Când începe să se coacă bine, las vasul fără capac vreo 10 minute, pun vin și acopăr din nou!
Când este gata, scot vasul și pun usturoi crud în vasul dacic! Se spune că usturoiul crud este flăcău! Adaug mărar și pătrunjel verde, tocat.
Sosul
De obicei fac și un sos la ciolanele astea. Folosesc pentru asta roșii coapte pe grătar sau la aragaz, sau, iarna, roșii în bulion. Le combin cu ardei kapia copți în același mod. Eu am la congelator, dar se găsesc și conservați, la borcan. Scad pe foc un pic amestecul acesta, în care pun o linguriță de miere, un ardei iute uscat, piperul, mărar și pătrunjel verde tocat.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii