Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate.
Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare. Pentru mine ciocolata de casa este una din prajiturile cu " gustul copilariei", este un desert foarte simplu, economic si mereu bine primit de copii si chiar de adulti. Sa trecem acum la modul de preparare..!Apa si cu zaharul le vom pune la fiert intr-o cratita si le vom lasa pana se formeaza un sirop, iar la suprafata lui va aparea putina spuma si siropul va incepe sa se ingroase putin. Il vom da deoparte sa se racesca putin, apoi vom adauga untul. Amestecam foarte bine pana compozitia se omogenizeaza perfect. Separat, vom amesteca laptele praf cu pudra de cacao, apoi o vom turna treptat in sirop, amestecand permanent ca sa nu se faca cocoloase.Vom adauga esenta de rom dupa gust si miezul de nuca, care a fost in prealabil prajit putin in cuptor si taiat in bucati mai mari. Amestecam totul bine, iar compozitia de ciocolata obtinuta o vom turna in tava care a fost tapetata cu hartie de copt. Mai intai vom turna jumatate din cantitate de ciocolata peste care vom presara uniform nuca taiata, pe intreaga suprafata a tavii, iar deasupra vom turna cealalta jumatate de ciocolata. Nivelam suprafata cat mai uniform, ca in final ciocolata noastra sa aiba un aspect cat mai frumos. Daca dorim ca ciocolata noastra sa aiba o grosime mai mare vom folosi o tava cu dimensiuni mai mici si invers. Eu am folosit o tava cu dimensiunile de 26x34cm. Dupa ce am terminat o vom da la frigider sa se intareasca, iar dupa ce s-a intarit complet o vom portiona dupa preferintele noastre. Am obtinut o ciocolata gustoasa, aromata si in acelasi timp sanatoasa. Eu am folosit nuci, dar voi puteti folosi, alune de pamant, stafide, merisoare, nuca de cocos...etc.
Va doresc
Pofta buna!
Specific: Romania
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii