De ce sa mai cumparam ciocolata, cand o putem face in casa? O reteta delicioasa de ciocolata cu alune de padure.
Fierbem zaharul cu apa pana rezulta un sirop gros. Eu am preferat sa pun zahar pudra pentru ca exista riscul ca zaharul tos, fiind putina apa sa nu se dizolve foarte bine si apoi sa ramana granule in ciocolata .Adaugam untul topit si esenta de rom la sirop.Punem apoi laptele praf amestecat cu cacao si frecam bine cu o lingura pana obtinem o compozitie omogena ca o smantana groasa. Decojim alunele, le prajim cateva minute in cuptor si le incorporam in compozitie.Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu folie alimentara (eu am folosit o tava de chec). Dam la frigider pentru cateva ore apoi scoatem din forma. Taiem felii si servim. Pofta buna!
Retete la fel de delicioase gasiti pe blogul Caietul cu Retete.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii