Ciocanele de pui cu legume pe disc de fonta cu sos de iaurt si usturoi

Se spala dovleceii, se usuca si se taie rondele pe diagonala.

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie
Ciocanele de pui cu legume pe disc de fonta cu sos de iaurt si usturoi

Ingrediente

  • 6 ciocanele de pui
  • 2 ardei kapia
  • 2 zuchinni
  • 12 ciuperci brune
  • 250 gr rosii cherry
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linfuri ulei de masline
  • Sare, piper
  • 50 gr cascaval
  • Patrunjel verde

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se usuca si se taie rondele pe diagonala. Se spala, se curata de seminte si se taie bucati mai marisoare ardeiul kapia. Se indeparteaza coditele la ciuperci.

Se unge discul de fonta cu putin ulei , se lasa la incins apoi se pun legumele la fript. Se asezoneaza legumele cu sare si piper si se frig pe ambele parti pana devin rumene.

Ciupercile cand se intorc se pune in mijlocul lor cate un cubulet de cascaval.

Dupa ce s-au fript legumele se scot pe o farfurie si se pun pe discul de fonta ciocanelele de pui condimentate cu sare si piper, rosiile cherry si o capatana de usturoi taiata pe jumatate, se acopera discul cu o folie de aluminiu si se frig la foc mic. Dupa ce se patrund bine ciocanelele se indeparteaza folia si se mai lasa putin ca sa se rumeneasca bine pielea.

Scoatem trei catei din usturoiul copt si ii frecam cu putina sare si putin ulei apoi adaugam iaurtul si patrunjel tocat marunt si amestecam bine si transferam intr-un bol. Restul de usturoi il maruntim si il amestecam cu legumele.

La final punem inapoi toate legumele pe disc impreuna cu iaurtul cu usturoi si presaram patrunjel verde.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise