Cinnabon rolls

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Cinnabon rolls

Ingrediente

  • Ingrediente (8-10 buc.):
  • Aluat:
  • 600g faina
  • 1 ou
  • 16g drojdie proaspata
  • 80g zahar
  • 50g unt moale
  • 250g lapte
  • O lingurita miere
  • Umplutura:
  • 120g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 80g zahar brun
  • Glazura branza:
  • 90g unt
  • 100g zahar pudra
  • 90g crema Philadelphia
  • Sos caramel:
  • 70 gr unt
  • 180 gr zahar brun fin (nu inlocuiti cu zahar alb!)
  • 180 ml frisca nebatuta
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Un strop coniac (optional)
  • Sos ciocolata:
  • 70g zahar tos
  • 60g ciocolata neagra
  • 12g pudra cacao
  • 300g nuci pecan sau traditionale

Mod de preparare

Se formeaza o maia din drojdie, miere, si laptele caldut. Se lasa 5-10 minute. Se adauga oul amestecat bine, apoi untul moale, zaharul si faina si se amesteca bine. Aluatul trebuie sa fie lipicios dar nu cat sa se lipeasca de maini. Se unge cu putin ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul cca. 2 ore.

Se unge masa cu faina si se pune aluatul, se intinde o foaie de 40x55 si gros de ½ cm. Se amesteca ingredientele pentru umplutura pana se topeste zaharul si se intinde pe toata foaia.

Se ruleaza si se taie cu ata rulouri de 4 cm. Initial ma gandeam ca nu merge taiat cu ata, prima jumatate a procedeului mi se pleostea tot ruloul dar urmatoarea jumatate imi aducea totul la loc, deci nu va speriati, cu ata e cel mai bine!

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Lasati suficient spatiu intre ele pentru a nu se lipi.

Se preincalzeste cuptorul la 200grade si se coc pana se rumenesc 10 minute. Vedeti sa le verificati pentru ca se fac destul de repede. Nu trebuie sa fie decat putin aurii. Poza aceasta este facuta noaptea...

Se amesteca ingredientele pentru glazura de branza apoi cand sunt inca foarte fierbinti, se ung cu glazura si se presara nucile.

Se face glazura de caramel astfel:

Cantariti toate ingredientele ca sa le aveti la indemana, in timpul prepararii sosului nu aveti voie sa va indepartati de tigaie sau sa o luati de pe foc.

Intr-o tigaie topiti untul pe foc mediu spre mic. Cand e topit complet adaugati zaharul si amestecati ca absoarba untul.

Continuati sa amestecati din cand in cand pana cand incepe sa fiarba, adica apar bule mari la suprafata. Dureaza cca. 3 minute in teorie dar la mine a durat 15 minute pentru ca aveam zaharul prea brut, trebuie unul fin. Zaharul nu este complet topit, se mai simte cu lingura, dar e ok asa.

Adaugati toata frisca o data si amestecti repede cu un tel.

Cresteti putin puterea focului sub tigaie si continuati sa amestecati pana incepe sosul sa fac spuma deasupra. Dureaza cca 2-3 minute pana sosul incepe sa fiarba.

In acel moment dati focul iar la mediu spre mic si lasati sa fiarba inca cca 4-5 minute pana sosul incepe sa se ingroase un pic.

Sosul nu trebuie sa se ingroase foarte tare fiindca se va mai ingrosa dupa ce se raceste. daca il fierbeti prea mult, cand se raceste caramelul se va solidifica.

Luati tigaia de pe foc si puneti sosul in alt vas ca sa opriti fierberea. Adaugati sare si amestecati. Adaugati vanilia si coniacul.

Sosul de ciocolata il pregatiti astfel: Puneti 150ml apa impreuna cu zaharul si ciocolata taiata, intr-o cratita de dimeniune medie, si dati-le in clocot amestecand constant. Luati cratita de pe foc.

Intr-un castronel, amestecati pudra de cacao cu 25ml apa, pana cand obtineti o pasta omogena. Turnati aceasta pasta in cratita, la foc mediu si dati-o din nou in clocot, batand cu telul constant si cu putere.

Fierbeti sosul neacoperit, la foc mic, 5 minute sau pana se ingroasa si adera la dosul unei linguri. Nu lasati sosul sa clocoteasca.

Puneti peste rulouri sosurile dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise