Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare.
Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare.
In castron se pun faina cernuta, drojdia, ou, sare, zahar, se amesteca bine, adaugand cate putin lapte, iar cand a rezultat un aluat de paine se incepe framantatul prin impaturire, adaugand cate putin unt.
La final se acopera vasul si se lasa la crescut 1h.
Dupa acest timp, se rastoarna aluatul pe masa infainata, se framanta din nou tot prin impaturire, apoi se face un sul sau doua daca avem aluat mai mult, cu grosimea de 5-6 cm in diametru.
Se imparte sulul in bucati egale, fiecare bucata se framanta din nou cu degetele tot prin impaturire, la final din toate bucatile se fac sfere, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 30-40 min.
Dupa ce au crescut si acestea, se ia fiecare sfera, se introduce degetul aratator in mijlocul aluatului si se invarteste cu tot cu aluat pe masa infainata ca sa alunece, astfel se formeaza gaura in mijloc cat doreste fiecare de mare dupa care se pun la prajit in baie de ulei.
Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe hartie de bucatarie, apoi se transfera pe platou si se pudreaza cu zahar.
Este un proces putin mai complicat decat al gogosilor noastre, dar se merita pentru ca sunt pufoase si au un gust senzational!
Pofta buna!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii