Chutney cu rosii, mere, piper si menta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg mere verzi
  • 1 kg rosii
  • 3 cepe
  • 2/3 cana de frunze de menta
  • 1/2 cana de frunze de patrunjel
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 1 cana stafide
  • 1/3 cana suc de lamaie
  • 3 cesti de zahar
  • 2 lingurite de sare fina
  • 2 cani de otet de mere.

Mod de preparare

1. Se spala merele si rosiile, se curata ceapa si toate se taie marunt. Plantele aromate se toaca fin. 2. Toate ingredientele se pun intr-o oala. Se pun pe flacara mica, sa inceapa sa fiarba, si se lasa sa mijoteasca 2 ore si jumatate, pana cand compozitia se ingroasa. Se amesteca neintrerupt. 3.Se ia sosul de pe foc si se lasa doar 5 minute sa se raceasca, dupa care se toarna in borcane sterilizate, fierbinti, se leaga la gura sau se inchid cu capac. Se obtin 1,5 l de sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise