Churros, reteta de gogosi turnate cu aluat oparit

Descopera reteta simpla si rapida de churros, gogosi turnate cu aluat oparit, crocante la exterior si pufoase la interior. Delicioase si aromate, perfecte pentru orice ocazie!

Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Churros, reteta de gogosi turnate cu aluat oparit

Ingrediente

  • Ingrediente pentru churros:
  • 250 ml de apa
  • 100 g de unt
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • 150 g de faina
  • 3 oua
  • ulei pentru prajit
  • Ingrediente pentru decor:
  • zahar tos
  • scortisoara

Mod de preparare

Intr-o cratita pune apa, untul, zaharul si sarea. Transfera cratita pe foc si lasa amestecul sa ajunga la punctul de fierbere.
Cand amestecul incepe sa fiarba, adauga faina deodata si amesteca rapid cu o lingura de lemn pana cand aluatul se desprinde de pe marginile cratitei si formeaza o bila.
Ia cratita de pe foc si lasa aluatul sa se raceasca usor timp de cateva minute.
Dupa ce aluatul s-a racit putin, adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare pana cand aluatul devine neted si elastic.

Pune aluatul intr-un pos (sac de patiserie) cu un varf stelat.
Intr-o tigaie adanca, incalzeste uleiul la foc mediu. Asigura-te ca uleiul este suficient de incins, astfel incat churros-urile sa se prajeasca frumos si sa devina crocante.
Poseaza aluatul in uleiul incins, taind bucati de 10-15 cm cu o foarfeca sau cutit, in functie de lungimea dorita.
Prajeste churros-urile pana devin aurii, rotindu-le pentru a se praji uniform. Apoi scoate-le si lasa-le sa se scurga pe prosoape de hartie pentru a indeparta excesul de ulei.

Amesteca zaharul cu scortisoara intr-un bol.
Trece churros-urile fierbinti prin acest amestec, asigurandu-te ca sunt bine acoperite.
Servire:
Churros-urile se servesc de obicei calde, alaturi de o ciocolata calda groasa pentru inmuiat sau pot fi savurate pur si simplu asa cum sunt.

Noi le-am servit cu inghetata de vanilie, sos caramel si fructe. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise