Se mixeaza oul cu drojdia si zaharul apoi se adauga uleiul.Se toarna intercalat laptele caldut cu faina pana se adauga tot,apoi se acopera cu un prosop si se lasa cel putin 30 de minute sa creasca atat cat sa isi dubleze volumulSe ung cu ulei 12 forme de silicon,potrivit de mari apoi se torna cu lingura compozitia dospita si se da la coptt cca.25 minute la foc potrivit ,sa se rumeneasca usor.
Se da in cateva clocote apa cu zaharul pentru sirop iar la sfarsit se da de pe foc si se adauga esenta dupa preferinta si se lasa sa se raceasca
Pentru crema mixam cele 2 albusurile cu un praf de sare apoi adaugam 4 linguri de zahar simixam pana se intaresc ca pentru bezea. Cele2 galbenusuri se freaca cu un pic de lapte
si amidonul,cu restul de zahar si restul de lapte ramas.Se aseaza castronelul deasupra altuia cu apa fiarta si se amesteca crema incontinuu pana se intareste ,se adauga si bezeaua din albusuri si amestecam continuu pana obtinem o crema omogena si tare ca consistenta.Se da de pe apa clocotita si adaugam esenta si untul.amestecand continuu pana la incorporarea perfecta.Se lasa sa seraceasca
Prajiturelele coapte se insiropeaza bine apoi setaiepartea de deasupra a fiecareia in parte,se toarna crema cu un pos,apoi un strat de frisca,se aseaza capacul prajiturei.Dupa ce am umplut fiecare prajitura insiropata cu crema se decoreaza fiecare cu ciocolata alba.Se da la rece cel putin o ora.
Pofta buna!
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii