Chouxe a la creme

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Chouxe a la creme

Ingrediente

  • Gogosele:
  • 250ml apa
  • 100 g unt sau margarina
  • 1lingurita zahar
  • sare
  • 3 oua
  • 175 g faina
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 200 g faina sau amidon alimentar
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 g unt
  • Toping de ciocolata:
  • 200 ml lapte/apa
  • 3 linguri cacao
  • 100 g zahar
  • 2 liguri ulei sau 50 g unt/margarina
  • 1 plic de frisca

Mod de preparare

Se pune la fiert apa +untul+1 lingurita zahar si un praf de sare.Cand s-a topit untul si fierbe apa, se adauga faina toata si se amesteca foarte bine, apoi se lasa sa se raceasca 15 min

Se adauga ouale pe rand, mestecand bine cu mixerul.

In tava se pune hartie de copt si se aseaza cu ligurita din compozitie,gormand mici bilute cu distanta intre ele

Se da la foc potrivit 15 minute si apoi la foc domol

Gogoselele formate, se lasa sa se raceasca si se taie pe jumatate si se umplu cu crema de vanilie, crema de ciocolata, frisca

Crema de vanilie:

Se amesteca faina cu cateva linguri de lapte rece si treptat punem tot laptele si zaharul si se pune pe foc pana se ingroasa ,mestecand continuu.

L asfarsit se pun si pliculetele de zahar vanilat si se mixeaza si untul

Topingul de ciocolata:

Se fierbe laptele/ apa cu zaharul, amidonul, cacaoa si se aduga la sfarsit putin ulei sau unt

Acest sirop se pune fierbinte peste gogosele si se lasa la racit

Aranjament: Se pun cate 3-4 gogosele pe farfurie si deasupra frisca sau inghetata(profiterol)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise