Preparare aluat :
Se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la fierbere. Se adauga faina si se amesteca sa nu formeze cocoloase. Se face focul mic si se amesteca pana devine o masa lucioasa si se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga cate un ou , trebuie sa fie un aluat elastic.
Se pune aluatul intr-o seringa pentru patiserie si se spriteaza pe o tava acoperita cu hartie de copt unsa cu putin unt bilute mici cat o nuca de aluat. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C la foc mediu pana se aureste suprafata, se coc destul de repede asa ca tineti mana pe puls , cuptorul nu se deschide in timpul coacerii
Preparare crema :
Ouale se mixeaza cu zaharul apoi se adauga putin lapte, apoi se adauga restul laptelui si faina cu vanilia se pune pe foc pana se ingroasa ca o crema fara sa fierbeti compozitia la bain-marrie se ia de pe foc si se mixeaza cu untul
Asamblare :
Faceti in fiecare bila coapta de aluat cate o taietura pe orizontala, neajungand pana la capat umpleti fiecare biluta cu crema, eu am mai facut si o crema din frisca batuta si am pus in ea praline de alune de padure caramelizate in tigaie cu zahar topit faramitate cu blenderul si le glazurati cu ciocolata amaruie topita la bain-marie
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii