Choux a la creme cu lamaie si menta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Choux a la creme cu lamaie si menta

Ingrediente

  • Ingrediente eclere (20 buc.):
  • apa - 150 ml
  • ulei - 75 ml
  • faina - 100 g
  • oua - 3 buc.
  • un praf de sare
  • Crema de lamaie si menta:
  • lemon curd - 200 g (vezi reteta)
  • menta proaspata - 6 frunze

Mod de preparare

Mod de preparare coji:

Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare

Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului

Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca.

Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul.

Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte.

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii.

Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine

scoateti eclerele si lasati-le la racit.

Taiati menta marunt si amestecati-o in crema de lamaie.

Umpleti choux-urile si pudrati-le cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise