Se fierbe laptele cu untul, zaharul si sarea. Cand da in clocot, se adauga faina si se amesteca sa nu formeze cocoloase. Se ia de pe foc si cand se racoreste se adauga cate un ou, trebuie sa fie un aluat elastic.
Se pune aluatul intr-o seringa pentru patiserie si se spriteaza pe o tava acoperita cu hartie de copt. Eu am facut bile de marimea unei nuci. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C la foc mediu pana se aureste suprafata, se coc cam 20-25 min, cuptorul nu se deschide in timpul coacerii.
Preparare crema :
Ouale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat, amidonul (faina), laptele si se pune pe foc pana se ingroasa. Se ia de pe foc se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza cu untul.
Asamblare :
Taiati capacelul bilei si o umpleti cu crema si apoi cu frisca. Deasupra se pune ciocolata topita intr-o lingura de ulei sau unt.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii