Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata in bloc, dupa ce apa a dat in fiert si tragem craticioara de pe foc. se amaesteca cu un tel pina se inglobeaza toata,se lasa la racit si se adauga ouale unul cate unul amestecand in continu.daca ouale sant mari si aluatul e deja moale la al treilea ou, se poate renunta la ultimul ou.
Se unge o tava cu putin ulei si se pun cu o lingurita luand din aluat in tava de marimea unei mingi de ping pong.lasam o distanta de 2 -3 cm intre ele ca sa aiba loc sa cresca si sa nu se lipeasca.
Se pun in cuptor preancalzit la 170 de grade pana se rumenesc,30-40 min.
Se prepara crema din lapte care se pune la fiert cu putin din zaharul din reteta (ca sa nu se prinda).
Intr-un valing se pun zaharul, ouale,vanilia si faina se amesteca cu un tel si cand laptele da in clocot se pune 1/3 din cantitate peste compozitie din valing ,se amesteca si adaugam inapoi din valing in oala in care avem restul de lapte amestecand in continu la un foc mic pana se ingroasa crema.o fierbem 2-3 minute si tragem de pe foc.
Acum avem gata si choux-urile si crema si putem sa incepem sa le umplem dupa ce le-am taiat in mijloc cu un cutit zimtat.
Dupa ce s-a terminat umplutul cu crema de patiserie putem pune deasupra cremei o lingurita de smantana batuta cu zahar pentru un rezultat mai gustos.
cand terminam putem sa presaram cu zahar pudra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii