Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei altfel va fi foarte greu sa formeze o coca moale. Mixati bine ouale.
Intr-o craticiora puneti laptele impreuna cu untul taiat bucatele, zaharul si sarea si aduceti la fierbere. Lichidul trebuie sa fiarba foarte repede la temperatura ridicata pentru ca grasimea sa intre in lichid si sa nu ramana la suprafata. Cand untul s-a topit si laptele este fierbinte, puneti faina toata odata si amestecati rapid, deasupra focului. Este important sa adaugati faina toata odata pentru ca aceasta usuca lichidul rapid si coca face cocoloase daca o adaugati treptat. Continuati sa amestecati de data aceasta cu cratita pe foc, pana ce fundul cratitii este acoperita cu o pojghita alba. Coca formeaza o bila si poate fi pusa foarte usor pe o parte a cratitii. Priviti video-ul de mai jos pentru a vedea exact cum se procedeaza:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XVElHU245no
Puneti coca fierbinte intr-un vas si adaugati oaule putin cate putin. Continuati sa amestecati pana lichidul este complet absorbit de coca, inainte de a adauga mai mult ou. Coca este gata cand aveti o pasta foarte fina. Daca nu este suficient de fina ca in video-ul de mai sus, mai puteti adauga putin ou.
Umpleti un posh de patiserie cu coca si faceti bile de 4 cm in diametru pe o hartie de copt. Daca nu aveti posh, puneti coca cu lingura. Spreiati chiflele cu apa inainte de a le baga la cuptor. Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Coaceti pentru 30 de minute pana devin maro, reduceti temperatura la 170 grade si continuati coacerea pentru inca 20 de minute. Nu deschideti cuptorul in acest timp pentru ca se vor dezumfla.
Chiflele trebuie sa fie maro si crocante la exterior si pufoase si goale in interior.
Pentru crema se procedeaza astfel:
Mixati ouale cu 3 sferturi din zahar pana se topeste zaharul. Adaugati faina si mixati din nou pana este incorporata complet. Zaharul ramas se pune impreuna cu untul, zaharul vanilat si laptele intr-o oala pana dau in clocot. Jumatate din lapte se toarna peste mixtura de ou si se amesteca bine. Turnati peste laptele din cratita si continuati fierberea amestecand energic pana crema se ingroasa, fierbe si formeaza bule de aer. Luati de pe foc si adaugati esenta de vanilie si amestecati. Puneti intr-un alt vas pentru a se raci mai repede. Inainte de a o folosi la umplerea chiflelor amestecati-o din nou.
Cand chiflele s-au racit, le luati de pe foaia de copt, taiati un sfert din capac si le umpleti cu crema. Deasupra puneti frisca batuta. Puneti capacelul, presarati cu zahar pudra si deasupra turnati ciocolata topita pregatita astfel:
Topiti ciocolata la bain marie si adaugati frisca lichida pana devine o pasta subtire dar care sa nu se scurga foarte usor de pe capacel.
Bagati la frigider pentru 2 ore apoi serviti.
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii