Intr-o craticioara se pune paharul de lapte, untul, zaharul si priza de sare si se pune pe foc mic si cand incepe sa fiarba se pune toata faina o data si se amesteca repede si bine (eventual folositi mixerul), apoi se ia de pe foc si se amesteca in continuare pana ce amestecul devine omogen. Se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se adauga pe rand cele 4 oua amestecand bine dupa fiecare ou. Se lasa sa se raceasca. Aceasta compozitie se pune intr-un pos si se formeaza mici gogosele care se pun pe o tava tapetata cu hartie pergament, la distanta intre ele (sau se pun cu lingurita). Se baga tava la cuptorul preancins la 200 g C pana sunt coapte si rumenite frumos. Se scot din tava, se lasa la racit, apoi cu ajutorul unui cutit se taie un capacel, dar nu de tot, sa ramana prins intr-o parte. Se umplu gogoselele cu crema de vanilie, sau ciocolata, se orneaza cu putina frisca, se apleaca capacelul peste umplutura si se pudereaza cu zahar pudra. Se aseaza frumos pe platou.
Crema de vanilie:
Se bat ouale intregi cu zaharul, sarea si zaharul vanilat, bine de tot. Apoi se adauga faina si cate putin laptele, amestecand continuu, cu grija sa nu se formeze cocoloase (folositi mixerul). Se pune vasul pe foc si se amesteca pana ce crema se ingroasa, se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa sa se raceasca, apoi se umplu gogoselele.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii