Pot spune ca sunt biscuitii mei preferati pentru ca se fac rapid, se mentin excelent pentru 1-2 saptamani si nu sunt deloc niste biscuiti costisitori ca ingrediente. La micul dejun sunt perfecti langa o ceasca fierbinte de cafea sau lapte pentru cei mici.
Ingrediente:
225 gr ciocolata amara de buna calitate
60 gr unt
100 gr zahar
2 oua mari
225 gr faina
esenta vanilie
1 lingurita praf copt
un varf sare
zahar tos si pudra pentru exterior
Mixam ouale impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
Topim ciocolata la bain marie impreuna cu untul.
Adaugam ciocolata topita si usor calduta peste oua, amestecam pana la omogenizare dupa care adaugam faina cernuta amestecata cu praful de copt , un varf de sare si esenta de vanilie. Amestecam pana ce faina este absorbita de aluat. Vom obtine o crema pe care o lasam minim 3 ore la frigider sau chiar toata noaptea. Eu am facut aluatul cu o seara inainte si a doua zi i-am copt.
Formam bilute cat o nuca pe care intai le dam prin zahar tos si apoi abundent prin zahar pudra si le asezam pe hartie de copt in tava de la cuptor.
Ii coacem la 170 grade timp de 10 minute. Daca ii coaceti in cuptor pe gaz ii puteti lasa pana la 15 minute tot la 170 grade. Nu depasiti acest timp pentru ca trebuie sa ramana cu interiorul usor umed, ca la negresa. Imediat dupa ce ii scoateti din cuptor, ii lasati sa se raceasca usor in tava pentru ca sunt foarte fragili si moi, dupa care ii asezati pe o farfurie si ii serviti cu incredere pentru ca sunt absolut deliciosi.
Pofta buna!
Gasiti si alte retete pe blogul Laurei Adamache.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii