Chocolate Crinkles

Pot spune ca sunt biscuitii mei preferati pentru ca se fac rapid, se mentin excelent pentru 1-2 saptamani si nu sunt deloc niste biscuiti costisitori ca ingrediente. La micul dejun sunt perfecti langa o ceasca fierbinte de cafea sau lapte pentru cei mici.

Chocolate Crinkles


Ingrediente:


225 gr ciocolata amara de buna calitate

60 gr unt

100 gr zahar

2 oua mari

225 gr faina

esenta vanilie

1 lingurita praf copt

un varf sare

zahar tos si pudra pentru exterior

Mixam ouale impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
Topim ciocolata la bain marie impreuna cu untul.
Adaugam ciocolata topita si usor calduta peste oua, amestecam pana la omogenizare dupa care adaugam faina cernuta amestecata cu praful de copt , un varf de sare si esenta de vanilie. Amestecam pana ce faina este absorbita de aluat. Vom obtine o crema pe care o lasam minim 3 ore la frigider sau chiar toata noaptea. Eu am facut aluatul cu o seara inainte si a doua zi i-am copt.
Formam bilute cat o nuca pe care intai le dam prin zahar tos si apoi abundent prin zahar pudra si le asezam pe hartie de copt in tava de la cuptor.
Ii coacem la 170 grade timp de 10 minute. Daca ii coaceti in cuptor pe gaz ii puteti lasa pana la 15 minute tot la 170 grade. Nu depasiti acest timp pentru ca trebuie sa ramana cu interiorul usor umed, ca la negresa. Imediat dupa ce ii scoateti din cuptor, ii lasati sa se raceasca usor in tava pentru ca sunt foarte fragili si moi, dupa care ii asezati pe o farfurie si ii serviti cu incredere pentru ca sunt absolut deliciosi.

Pofta buna!

Gasiti si alte retete pe blogul Laurei Adamache.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise