Chili con carne

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Chili con carne

Ingrediente

  • 500g de carne tocată de vită
  • 160g de fasole roşie boabe (sau 1 cutie de fasole roşie, gata preparată)
  • 150g de roşii decojite tăiate cubuleţe (sau 1 cutie de roşii cubuleţe)
  • 1-2 căţei de usturoi tocaţi mărunt
  • 1 ceapă medie tocată mărunt
  • ½ linguriţă de chimion măcinat
  • 1-2 ardei iuţi tocaţi (în funcţie de cât de iute doriţi preparatul final)
  • 2-3 linguri de ulei
  • ½ linguriță de oregano (de preferat proaspăt)
  • sare şi piper după gust
  • frunze de busuioc sau pătrunjel pentru ornare

Mod de preparare

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp şi mai puţină bătaie de cap, pentru pregătirea ei.

(Dacă aveţi fasole roşie proaspătă, înmuiaţi din timp boabele de fasole în apă rece, pentru a facilita fierberea. A doua zi o scurgeți, o puneți întro cratiță mare, acoperiți-o cu apă rece și o puneți la fiert. Luați spuma, adăugați usturoiul și puțin bicarbonat de sodiu și lăsați să fiarbă 30 de minute.)

Întro tigaie încinsă, puneți uleiul, căliți ceapa, usturoiul și ardeiul iute.

Adăugați carnea tocată și amestecați până toată compoziția este bine călită.

Se adaugă fasolea scursă, roșiile și chimionul.

Acoperim tigaia și lăsăm la foc mediu max. 15 de minute, amestecând din când în când.

La sfârșit, asezonați cu sare și piper după gust.

Montajul pe farfurie se face simplu: răsturnăm preparatul în platou, presărăm oregano și ornăm cu o frunză de busuioc sau pătrunjel.

Pentru cei care doresc preparatul mai iute, puteți mări cantitatea de ardei iute în compoziție.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise