Pieptul de pui fara pielita se toaca marunt si se amesteca apoi cu morcovul si ceapa date pe razatoarea cu gauri mici.Adaugam oul batut,patrunjelul verde tocat fin, sare si piper si amestecam bine sa se omogenizeze compozitia.
Acoperim amestecul si il dam la rece pentru cel putin 30 minute.
Dupa scurgerea timpului formam chiftelute pe care le fierbem in apa cu putina sare.Le lasam sa fiarba cam 10 minute pe ambele parti si apoi le scoatem si le servim cu sosul de cascaval preparat astfel:
untul il amestecam cu faina si cu putin lapte sa nu se faca cocoloase.Adaugam cascavalul ras si chimionul macinat si punem amestecul pe foc mic, amestecand continuu si adaugand laptele ramas.Lasam sa dea in cateva clocote pina se ingroasa, apoi adaugam sare si piper.
Chiftelutele le servim cu sosul de cascaval si cu piure de cartofi sau cu pilaf.
O mancare usoara si sanatoasa mai ales pentru copilasi...
Pofta mare !
PS. reteta am luat-o din revista Click-Pofta buna !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii