Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa

Iti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna, incat vei dori sa o prepari in fiecare saptamana! Chifteluțele moi si suculente inoata intr-un sos bogat de rosii, aromat si plin de savoare. Este o alegere perfecta pentru o cina rapida si satioasa sau un pranz gustos.

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa

Ingrediente

  • Chiftelute:
  • 400 g carne tocata de porc
  • 1 ou
  • 1 cartof mare
  • 3 felii de paine
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • Sos de rosii:
  • 3-4 linguri de ulei
  • 250 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • doua foi de dafin

Mod de preparare

Intai preparati chiftelutele.

Intr-un bol puneti carnea tocata, painea inmuiata in apa sau lapte, cartoful dat pe razatoarea fina stors bine si ceapa si usturoiul rase fin si ele. Adaugati oul, sare si piper proaspat rasnit , patrunjelul tocat.

Amestecati foarte bine compozitia cu mana, acoperiti bolul si lasati deoparte 30 de minute.

Apoi formati chiftelute putin mai mici decat o nuca. Daca doriti, le puteti tavali prin faina sau pesmet inainte de a le praji.

Sau, daca preferati varianta mai usoara si mai sanatoasa, asezati-le intr-o tava acoperit cu hartie de copt, stropiti-le cu ulei ci coaceti-le 25-39 de minute la 180 de grade C, cuptor preincalzit.

Acum puteti pregati sosul de rosii. Intr-o tigaie sau o cratita intinsa, incalziti uleiul si caliti foarte putin usturoiul tocat marunt, turnati sucul de rosii, sare, piper, cimbru uscat si doua frunze de dafin.

Fierbeti cateva minute, apoi puneti chiftelutele, acoperiti cu un capac si fierbeti inca vreo 5-7 minute, pana cand sosul mai scade iar chiftelutele sunt moi.

Se pot servi alaturi de piure de telina si cartofi, orez cremos cu parmezan sau paste fierte.

Iar daca vreti sa incercati ceva nou, alegeti ca garnitura orez la aburi, in stil iranian, cu ierburi uscate. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Incearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Rasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise